Tuotekoodin validointijärjestelmän kehittäminen - Salomäki, Ville (My University, 2011)
Modulaaristen tuotteiden dynaamisuus asettaa vaatimuksia tuotekoodien määrittelylle ja erityisesti validoinnille, eli oikeellisuuden tarkistamiselle. Tuotteiden modulaarisuuden vuoksi samasta tuotteesta voi eri komponenttivalinnoilla muodostaa lukuisia eri variantteja, eli kombinaatioita. Tällöin ei ole järkevää käsitellä näitä tuotekoodeja kiinteinä listauksina, sillä se tekee niiden hallinnasta lähdes mahdotonta. Tuotetietojen tulee näkyä samalla tavalla useampaan eri järjestelmään ja näiden tietojen hallintaa varten tulee olla helppokäyttöinen ylläpitoliittymä. Tuotetiedot, joita järjestelmän tulee palauttaa toiminnanohjausjärjestelmään, ovat validointitulos, hinnoittelukoodi ja hinta. Lisäksi tulee tarjota virheilmoitus, joka kuvaa tarkemmin, mikä syötearvoissa oli vikana. Tutkielma on enemmän käytäntö- kuin teoriapainotteinen. Teoriaan liittyen tehtiin havainto, että tuotekoodin varianttien määrä pystytään laskemaan tuloperiaatteen avulla. Lisäksi käytiin läpi tuotekoodin määrittelyyn liittyvää kirjallisuutta. Lopputuloksena saatiin järjestelmä, joka ei ainoastaan vastannut asiakkaan vaatimuksiin, vaan myös tarjosi helposti laajennettavan alustan muita toimintoja varten. Järjestelmä on aktiivisessa käytössä ja sitä kehitetään edelleen. Tuotetiedot tarjotaan Web Service -rajapinnan yli toiminnanohjausjärjestelmään. Tuotekonfiguraattori ei tue Web Service –rajapintaa, joten tuotekonfiguraattori hakee tiedot suoraan tietokannasta.
Keywords: tuotekoodi; validointi; ERP; .NET; C#; tuotekonfiguraattori; fi=Tietotekniikka (KTM)|en=Computer Science|; fi=Tietotekniikan koulutusohjelma (DI)|