Studying Time through Visual Research Methods : Development of Dialogical Photo-Interview Method - Soronen, Anne; Koivunen, Niina (VAKKI ry, 2018)
Visuaalisten tutkimusmenetelmien käyttö on levinnyt 2000-luvulla yhteiskuntatieteellisestä etnografisesta tutkimuksesta monille muille tieteenaloille, joissa ollaan kiinnostuneita yksilöiden kokemuksista, tunteista ja muistoista tai organisaatiotason prosesseista ja käytänteistä. Tässä artikkelissa keskustellaan visuaalisten tutkimusmenetelmien soveltuvuudesta ajallisuuden ja ajan tutkimiseen organisaatiokontekstissa. Artikkelissa kehitetään dialogisen valokuvahaastattelun menetelmää tarkastelemalla suomalaisen pelistudion pelinkehittäjien tapoja hahmottaa työaikaa. Lisäksi artikkelissa vastataan siihen, millaista tietoa dialogisella valokuvahaastattelulla voidaan saada ja miten se menetelmänä ohjaa tutkijan ja haastateltavan välistä vuorovaikutusta. Menetelmän kehittämisessä selvisi, että valokuvat mahdollistavat dialogisen ja haastateltavia osallistavan haastattelukeskustelun, toimivat muistamisen ja reflektoinnin tukena sekä tekevät näkyväksi ajan jäsentämistä.
Keywords: game development; organizational research; photo elicitation; photo interview; time; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|