Suoratoistopalveluiden vaikutukset digitaaliseen musiikkipiratismiin - Mikkonen, Petteri (My University, 2015)
Musiikkipiratismi on maailmanlaajuinen ongelma musiikkiteollisuudessa. Uutena ilmiönä ovat markkinoilla suosiotaan kasvattaneet musiikin suoratoistopalvelut. Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää, kuinka musiikin suoratoistopalvelut ovat vaikuttaneet digitaaliseen musiikkipiratismiin. Lisäksi työssä käsiteltiin tekijänoikeuslain nykytila aina lainsäädännöstä kansainvälisiin sopimuksiin, piratismin kehitys ja torjuntakeinot sekä suoratoistopalveluiden toimintaperiaatteet ja vaikutukset musiikintekijöiden toimintaan. Aiheita käsitellään sekä teorian että empirian avulla. Tutkimus rajattiin ainoastaan digitaaliseen musiikkipiratismiin ja suomalaisten levy-yhtiöiden sekä tekijänoikeusjärjestöjen näkemyksiin. Tutkielman teoriaosa muodosti viitekehyksen työn empiiriselle selvitykselle ja valaisee myös aiheeseen liittyviä ilmiöitä ja käsitteitä. Tutkielmassa kuvattiin suoratoistopalveluiden suosion kasvun vaikutuksia musiikkipiratismiin. Työssä selvitettiin myös suomalaisten levy-yhtiöiden ja tekijänoikeusjärjestöjen aiheeseen liittyviä mielipiteitä.
Keywords: Tekijänoikeus; piratismi; internet-piratismi; suoratoistopalvelut; fi=Talousoikeus|en=Business Law|; fi=Talousoikeuden maisteriohjelma|en=Master's Programme in Business Law|