Nirppanokat vastaan kalkkikset - Sukupolvien välisten konfliktien syyt ja seuraukset - Alanen, Annariina (My University, 2016)
Sukupolvien väliset konfliktit on ajankohtainen aihe työpaikoilla, kun samaan aikaan työelämässä on tällä hetkellä kolme varsin erilaista sukupolvea. Sukupolvien väliset suhteet luovat uuden haasteen esimiehille. Organisaatioiden ja johtajien tulee ymmärtää, kuinka erilaisia sukupolvia tulee johtaa, sitouttaa ja motivoida. Tutkimuksessa tarkastellaan millaisia konflikteja voi syntyä eri sukupolvien välillä työpaikoilla ja mistä nämä johtuvat. Näkökulmana on erilaisista arvoista ja arvostuksista johtuvat konfliktit. Tutkielmassa käsitellään myös, kuinka esimies voi näitä konflikteja ennaltaehkäistä ja ratkaista. Konfliktien ratkaisu ja ennaltaehkäisy organisaatiossa on kuitenkin merkittävä asia, sillä konfliktit muun muassa vaikeuttavat rekrytointia ja sitouttamista. Tutkimuksessa saatiin selville, että sukupolvien väliset konfliktit kiteytyvät neljään teemaan, jotka ovat muutosvastarinta, suhtautuminen työntekoon, ennakkoasenteet ja keskusteluyhteyden puuttuminen. Konflikteissa korostui vahvasti nuoret vastaan vanhat -asetelma. Tutkimuksessa saatiin selville myös, että nuorimman ja vanhimman sukupolven arvot ja arvostukset työelämässä erosivat merkitsevästi. Kuitenkaan eri sukupolvien johtajuusodotuksissa ei löytynyt suuria eroja. Tutkielman johtopäätöksenä voidaan todeta, että sukupolvien väliset konfliktit ovat suuri haaste organisaatioille. Ristiriitoja aiheuttavat sukupolvien välinen kuilu, joka johtuu erilaista arvomaailmoista. Organisaation tulisi tukea esimiestyötä, joka yrittää parantaa sukupolvien välisiä suhteita ja keskusteluyhteyttä. Jos sukupolvet ymmärtäisivät paremmin toisiaan, ei erilaiset arvomaailmat välttämättä aiheuttaisi niin suuria ristiriitoja.
Keywords: sukupolvet; konfliktit; arvot; esimiestyö; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Managment|