Työpaikkaväkivalta ja työn lopettamishalut terveydenhuoltoalalla - Auronen, Jari (My University, 2018)
Useat kansainväliset tutkimukset ovat osoittaneet, että työpaikkaväkivalta on huolestut-tavan yleinen ja maailmanlaajuinen ilmiö terveydenhuoltoalalla. Etenkin hoitajien koh-taamaa työpaikkaväkivaltaa pidetään yhtenä merkittävimmistä ongelmista, joka vaikeut-taa turvallisen ja laadukkaan hoitotyön antamista sekä heikentää työntekijöiden hyvin-vointia. Tämän lisäksi tutkimuksissa työpaikkaväkivallan kokemisen on todettu olevan positiivisessa yhteydessä työntekijän kokemien työn lopettamishalujen kanssa. Tutkijoi-den mukaan työpaikkaväkivallan yleisyydestä, taustatekijöistä ja seurauksista tarvitaan lisää tutkimusta, jotta ennaltaehkäisevät toimenpiteet osataan kohdistaa oikeisiin riskite-kijöihin. Kansainvälisistä tutkimuksista huolimatta työpaikkaväkivallan empiirinen tutki-minen on ollut Suomessa toistaiseksi vähäistä. Työpaikkaväkivallan ja työn lopettamis-halujen yhteyttä ei ole Suomessa tutkittu aiemmin. Tässä kvantitatiivisessa tutkimuksessa kuvataan työpaikkaväkivallan yleisyyttä ja sen taustatekijöitä terveydenhuoltoalalla Suomessa. Työpaikkaväkivallan kuvailevan osuu-den lisäksi tässä tutkielmassa tutkitaan työpaikkaväkivallan yhteyttä työntekijän koke-miin työn lopettamishaluihin. Tutkimuksen teoreettinen viitekehys rakentuu työpaikka-väkivallan ja työn lopettamishalujen kansainvälisistä tutkimuksista. Työpaikkaväkivallan ja työn lopettamishalujen yhteyttä mallinnetaan työn vaatimukset ja voimavarat -malliin sisältyvän energian ehtymisen prosessin avulla. Tutkimuksen aineisto (N=271) koostuu Vaasan yliopiston ja Tehyn toteuttamasta Hyvinvointi terveydenhuoltoalalla -tutkimus-kyselystä, joka lähettiin satunnaisotannalla valituille Tehyn jäsenille tammikuussa 2017. Tämän tutkimuksen tulokset tukivat kansainvälisiä tutkimustuloksia työpaikkaväkivallan yleisyydestä ja taustatekijöistä. Yli 40 prosenttia vastaajista oli kokenut työpaikkaväki-valtaa viimeisen 12 kuukauden aikana. Tämän lisäksi työntekijän alhainen ikä, vähäinen työkokemus, vuorotyön tekeminen sekä tietyillä osastoilla työskentely (psykiatrinen-, ge-riatrinen- ja teho-osasto) havaittiin työpaikkaväkivallan ilmenemisen riskitekijöiksi. Koe-tun työpaikkaväkivallan ja työn lopettamishalujen väliltä löytyi tilastollisesti merkitsevä positiivinen yhteys, eli mitä useammin työntekijät olivat kokeneet työpaikkaväkivaltaa, sitä enemmän he myös kokivat työn lopettamishaluja.
Keywords: työpaikkaväkivalta; työn lopettamishalut; energian ehtymisen prosessi; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Managment|