Kielelliset valinnat yrityksen sisäisessä tiedottamisessa - Jutila, Sirpa (My University, 2002)
Tutkimuksessa lähestytään sisäisen tiedottamisen kieltä ja kielen vaikutusta viestien ymmärrettävyyteen kahdelta suunnalta: Ensiksi tarkastellaan kokonaisuutena yrityksen sisäistä tiedottamista ja sitä kautta kielelliseen valintoihin vaikuttavia tekijöitä. Toiseksi tutkitaan kirjoittajan tekemiä kielellisiä valintoja. Tutkimuksen päätavoite on selvittää kirjoittajan kielellisiin valintoihin vaikuttavia tekijöitä ja näiden valintojen vaikutusta viestien kielelliseen ymmärrettävyyteen. Kielellisen tarkastelun lähtökohtana käytetään kyselytutkimuksesta saatuja tietoja. Näiden tietojen perusteella tarkemmin tutkitaan johdon viestien kielellistä muotoa.
Keywords: sisäinen tiedottaminen; ymmärrettävyys; fi=Nykysuomi|en=Modern Finnish|