KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUSPROSESSI case Vaasan seutu - Alatalo, Heidi (My University, 2009)
Valtioneuvosto käynnisti keväällä 2005 PARAS -hankkeen kunta- ja palvelurakenteen uudistamiseksi. PARAS-hankkeen tavoitteena on turvata asukkaille kuntien vastuulla olevat hyvinvointipalvelut myös tulevaisuudessa kokoamalla kuntien voimavarat kuntaliitosten ja yhteistoiminta-alueiden muodossa. Kuntarakenteen on oltava elinvoimainen, toimintakykyinen ja eheä. Kunta- ja palvelurakenneuudistamista ohjaa Laki kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta (9.2.2007/169), eli niin sanottu puitelaki, jonka voimassaoloaika päättyy vuoden 2012 lopussa. Uuden kuntajakolain (19.12.2007/1196) tarkoituksena on edesauttaa kuntia vapaaehtoisiin monikuntaliitoksiin. Vuosien 2008–2013 välisenä aikana yhdistyville kunnille tarjotaan yhdistymisavustuksia. Tutkimuksen tavoitteena on kuvata valtakunnallista kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessia sekä paikallista kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessia Vaasan seudulla. Kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessi jakautuu kolmeen vaiheeseen: suunnittelu- ja lainsäädäntövaihe, toimeenpanosuunnitelmien ja kaupunkiseutusuunnitelmien laatiminen ja täytäntöönpanon valmistelu sekä kolmantena uudistuksen täytäntöönpanovaihe. Kunta- ja palvelurakenneuudistusta ohjaavaan puitelakiin sisältyy useita kuntia koskevia velvoitteita. Kuntien tuli laatia 31.8.2008 mennessä toimeenpanosuunnitelmat. Pääkaupunkiseudun sekä 16 kaupunkiseudun tuli laatia kaupunkiseutusuunnitelmat. Yhteistyösuunnitelma sisälsi tietoa maankäytön, asumisen, liikenteen ja palvelujen käytöntehostamisesta yli kuntarajojen. Lisäksi vaikeassa taloudellisessa asemassa olevat kunnat yhteistyössä valtion kanssa selvittivät kunnan mahdollisuudet turvata asukkailleen lainsäädännön edellyttämät palvelut. Kuntien tuli ryhtyä toimenpiteisiin turvatakseen palveluiden saatavuus. Valtioneuvosto antoi palautetta kuntien kunta- ja palvelurakenneuudistukseen liittyvistä toimeenpanosuunnitelmista ja kaupunkiseutusuunnitelmista vuoden 2007 joulukuun loppuun mennessä. Yleispalautteen lisäksi kaikille lisäselvityksen piirissä oleville kunnille lähetettiin erillinen palautekirje. Kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessin nopean aikataulun puitteissa on saavutettu tammikuuhun 2009 mennessä useita kuntaliitoksia ja yhteistoiminta-alueita. Vaasan kaupunki esitti, että Vaasan ja Kyrönmaan seutukuntiin kuuluvat kunnat voisivat laatia yhdessä kaupunkiseutusuunnitelman. Vaasan seutu palautti suunnitelman määräaikaan mennessä 17 muun kaupunkiseudun tavoin. Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta jättivät 31.8.2007 mennessä toimeenpanosuunnitelmat, joissa kumpikaan ei harkinnut osa- tai kuntaliitosta. Vaasan kaupungin väkiluvun ylittäessä 20 000 asukasta, ylittää se peruskuntamallin vähimmäistavoitteen. Mustasaaren kunnan väkiluvun jäädessä alle 20 000 tulee sen muodostaa yhteistoiminta-alue jonkun lähikunnan kanssa palveluiden varmistamiseksi. Osana tutkimusta selvitettiin Vaasan kaupunginvaltuutettujen ja Mustasaaren kunnanvaltuutettujen näkemyksiä kuntien yhteistyömahdollisuuksista ja palveluiden tasosta vuonna 2007. Valtaosa Vaasan kaupunginvaltuutetuista kannatti Vaasan ja Mustasaaren kuntaliitosta, Mustasaaren valtuutettujen vastausten jakautuessa kuntaliitoksen, seutuyhteistyön ja yhteistoiminta-alueen kannalle suhteellisen tasaisesti. Vaasan seudun saama palaute kaupunkiseutusuunnitelmasta oli pisteytyksen perusteella koko maan heikoin ja lisäksi Vaasan ja Mustasaaren toimeenpanosuunnitelmia tuli täydentää. Vaasan seudun kunnat ovat kuitenkin osoittaneet kiinnostusta yhteistyön lisäämiseksi ja alueen vetovoiman parantamiseksi. Vaasan seudulla jatketaan yhteistyömahdollisuuksien selvittämistä osallistumalla PARASarviointitutkimus-ohjelmaan sekä nimeämällä selvitysasiantuntijat.
Keywords: kunta- ja palvelurakenneuudistus; kuntaliitos; kuntapalvelut; fi=Aluetiede|en=Regional Studies|