Resilienssin vaatimus esimiestyössä. Resilienssin tarkastelu esimiehen HR roolien sekä managerial coachingin kautta - Suksi, Heini (My University, 2016)
Esimiehen rooli on kokenut suuria muutoksia viimeisten vuosien aikana. Yhtenä tärkeänä taustavaikuttajana tähän voidaan nähdä jatkuva resilienssi-, eli muutospaine, joka haastaa organisaatioita muuttamaan toimintatapojaan kilpailukyvyn säilyttämiseksi. Tämän seurauksena yhä useampi perinteisesti HR ammattilaisten vastuulle mielletty tehtävä on siirtymässä esimiesten suuntaan tuoden uudenlaisia haasteita esimiestehtävien suorittamiseen. Tutkimuksessa haluttiinkin lähteä selvittämään tarkemmin minkälaisia haasteita resilienssi nykypäivän esimiehille asettaa, sekä voisiko managerial coaching tarjota näihin ongelmiin apua. Jäsentääkseen parempaa kuvaa tutkittavasta ilmiöstä tutkimuksen alussa keskityttiin kuvaamaan esimiehen roolin muutosta HR roolien kautta sekä tutustuttiin managerial coachingiin ja sen tarjoamiin hyötyihin esimiestyössä. Koska tutkimuksen keskiössä ovat juuri resilienssin tuomat haasteet, tutkimuksen teoreettista viitekehystä lähdettiin rakentamaan resilienssin kautta, jonka mukaan tutkimusaineistot teemoiteltiin neljän eri osa-alueen mukaisesti. Tutkimuksen empiirinen osuus toteutettiin kahden valmiiksi kerätyn tutkimusaineiston kautta, joita analysoitiin laadullisia työkaluja hyödyntäen. Tutkimus osoitti, että resilienssi aiheuttaa esimiehille suuria haasteita esimerkiksi ajankäytön ja kommunikoinnin suhteen, jolloin managerial coaching voisi tarjota hyviä ratkaisuja näiden ongelmien ratkaisemiseksi.
Keywords: Resilienssi; HR roolit; managerial coaching; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Managment|