Mainonnan muodot ja sisältö WWW- ympäristössä - Jokela, Kristian (My University, 2008)
World Wide Web tarjoaa keinot monipuoliseen mainonnan toteuttamiseen ja seuraamiseen. Mainonnan onnistumiseen vaikuttavat useat tekijät niin mainoksessa kuin ympäristössä, jossa mainos esitetään. Tässä tutkielmassa kuvailtiin mainonnan kenttä WWW- ympäristössä sekä analysoitiin vaikuttavuuden tekijöitä tässä ympäristössä. Tutkimuksessa kuvailtiin ne tavat joilla mainontaa voidaan seurata. Mainokset luokiteltiin näiden esiintymistavan mukaan, jonka pohjalta analysoitiin mainokselle tärkeät ominaisuudet. Vaikuttavuuden ominaisuuksia kuvailtiin tämän jälkeen tapauksia apuna käyttäen. Viimeisessä luvussa kuvailtiin liikkeenjohdon tueksi päätöksenteon elementit tutkimuksessa esille tulleiden havaintojen pohjalta. Vaikuttavuuteen huomattiin vaikuttavan niin mainoksen sisäiset kuin ulkoiset tekijät. Nämä tekijät voidaan jakaa niihin joilla mainos saa huomion sekä ominaisuuksiin, jotka kannustavat toimintaan. Mainoksen koko, sijainti, väri, kuvallinen sisältö sekä animaatio kiinnittävät käyttäjien huomion. Käyttäjän osallistumisaste ja viesti taas rohkaisevat käyttäjää toimintaan. Konteksti jossa mainos esitetään luo ympäristön joka vaikuttaa lopulta sekä siihen miten mainos havaitaan, että siihen miten siihen suhtaudutaan. Kontekstilla huomattiin olevan suurin merkitys mainoksen vaikuttavuuteen. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat mainoksen koko, animaation käyttö sekä viesti. Mainontaa tulisi myös seurata käyttäen oikeita työkaluja sekä yksiköitä. Klikkausten määrän laskeminen ei sovella kaikkiin mainoksiin, mutta mainoksesta riippuen myös sille on käyttöä. Mainoksia tulisi seurata niin sivulla käytetyn ajan kuin mainoksen jälkeisen toiminnan avulla. Mainonnan kohdentaminen entistä tarkemmin tulee olemaan yksi olennaisista mainonnan kehityssuunnista WWW:ssä.
Keywords: fi=Markkinointi|en=Marketing|