CPQ-ohjelmistotuotteeseen liittyvien asiantuntijapalveluiden tuotemallirakenteen ja palvelukuvausten kehittäminen - Pihlajamäki, Jyri (My University, 2019)
Tämä tutkimus on tehty toimeksiantona ohjelmistoyritys Wapice Oy:lle. Tutkielmassa keskitytään kehittämään myynnin työkaluja Summium CPQ-järjestelmän käyttöönotto projektiin liittyvien asiantuntijapalveluiden tarjoamista silmällä pitäen. Kyseisen ohjel mistotuotteen sekä siihen liittyvien asiantuntijapalveluiden myyntiä ja käyttöönottopro jekteja voitaisiin huomattavasti helpottaa vakiomalla tehtäväkokonaisuuksia omiksi tuot teistetuiksi palveluikseen. Ohjelmistotuotteen moninaisen räätälöitävyyden sekä laajan palvelutarjoaman on havaittu luovan haasteita tarjotun kokonaisuuden havainnollistami sessa asiakkaalle. Tutkimuksessa kehitetään määrittely tuotemallille, jonka avulla voidaan konfiguroida CPQ-järjestelmän käyttöönottoprojektin oleellisimmat palvelut valitun projektimallin mukaisesti. Lisäksi kehitetään ohjeistava dokumenttipohja tuotteistettujen asiantuntija palvelujen palvelukuvauksien pohjaksi. Erilaisten käyttöönottoprojektien sisältämien pal veluiden määrittämiseen käytettiin pohjana aikaisemmin tehtyjä tutkimuksia erilaisista toimintastrategioista konfiguraattorin kehityksessä, sekä palveluprosesseja kuvaavaa ser vice blueprint -menetelmää
Keywords: CPQ; Sales Configurator; Service Blueprint; fi=Tuotantotalous|en=Industrial Management|; fi=Master's Degree Programme in Industrial Management|