Cultural Distance as a Competitive Advantage for Multinational Companies : Turning Cultural Uncertainty into Innovation - Rahkonen, Iida (My University, 2025)
Kansainvälistyminen on nykyään keskeinen osa monikansallisten yritysten toimintaa, ja kulttuurisesti etäiset toimintaympäristöt tuovat mukanaan sekä mahdollisuuksia että haasteita. Vaikka kansainvälistymisen haasteet eivät ole vähäteltyjä, sillä suuri osa kansainvälistymisyrityksistä epäonnistuu, tarjoaa kulttuurietäisyys myös mahdollisuuden innovoinnin kasvuun, parempaan suorituskykyyn ja sitä kautta kilpailuetuun. Tutkielmassa on käytetty aihepiiriin liittyviä tieteellisiä artikkeleita muodostaakseen kokonaiskuvan siitä, miten kulttuurietäisyys vaikuttaa kansainväliseen liiketoimintaympäristöön, innovaatioprosesseihin sekä siitä, miten innovaatiot vaikuttavat organisaation suorituskykyyn ja kilpailuedun saavuttamiseen. Tässä kirjallisuuskatsauksessa tutustutaan kulttuurietäisyyden tuomiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin, joihin tutustutaan tutkielman ensimmäisessä osassa, jossa vastataan tutkimuskysymykseen, miten kulttuurietäisyys on koettu kansainvälisessä liiketoiminnassa. Kulttuurietäisyyden vaikutusta innovaatioihin on avattu tutkielman seuraavassa osiossa, joka vastaa kysymykseen, miten kulttuurietäisyydestä kumpuava epävarmuus muuntautuu teknologisiksi ja organisationaalisiksi innovaatioiksi. Tutkielman viimeisessä teoriaosassa tarkastellaan Hofsteden kulttuuridimensio viitekehystä ja pohditaan kysymystä, mikä on kulttuurietäisyyden, innovaation ja Hofsteden kulttuuridimensioiden välinen suhde innovaatiotulosten muodostumisessa yli rajojen. Kirjallisuuskatsaus osoittaa, että kulttuurietäisyyden vaikutus innovaatioihin on moniuloitteinen. Se tarjoaa yritykselle pääsyn uudenlaiseen tietoon ja näkökulmiin, jotka mahdollistavat uusien innovointien kehittämisen, mutta samalla pakottaa yritykset innovoimaan selviytyäkseen uudessa vaativammassa ympäristössä. Hofsteden kulttuuridimensioiden viitekehyksen avulla on mahdollista selittää, miksi kulttuurietäisyys edesauttaa innovointia. Dimensioilla kuten valtaetäisyydellä, maskuliinisuudella, pitkän aikavälin suuntautuneisuudella ja epävarmuuden välttämisellä on positiivinen vaikutus innovaatioihin. Kun kulttuurisesti etäisen maan piirteet tukevat innovaatioita paremmin kuin kotimaan, voidaan hyötyä kulttuurietäisyydestä. Kansainvälistyminen ei kuitenkaan ole yksinkertainen prosessi, sillä yritykset voivat kohdata epävarmuutta puuttuvan markkinatiedon vuoksi, ylimääräisiä kustannuksia, ja kulttuurisesti etäinen ympäristö voi laukaista johtajissa kulttuuripuolustuksen, joka estää hyödyntämästä kulttuurietäistä ympäristöä oppimistarkoituksessa ja vähentää uuden ympäristön hyötyjä. Jos nämä vaikeudet selvitetään, uudet näkökulmat ja tieto johtavat uusiin käytäntöihin organisaatioissa, jotka edistävät teknologisia innovaatioita. Nämä innovaatiot mahdollistavat sekä uusien asiakkaiden saavuttamisen että tuotantoprosessien tehostamisen. Tämän seurauksena organisaation suorituskyky kasvaa ja voi lopulta johtaa kilpailuedun saavuttamiseen.
Keywords: fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Kauppatieteiden kandidaattiohjelma|en=Bachelor Programme in Business Studies|