Nuoret ja vakuuttaminen - turvaa taloudellisesti - Moilanen, Katja-Jelena (My University, 2013)
Yritykset pyrkivät luomaan kilpailuetua muihin alan yrityksiin huomioimalla asiakkaiden tarpeet ja luomalla asiakasarvoa, mikä on mukana nykypäivänä monien yritysten strategioissa. Myös vakuutusyhtiöt käyvät kovaa kilpailua asiakkaista, muun muassa nuorista asiakkaista, joille on suunniteltu vakuutuspaketteja haluttua hyötyä tuottamaan. Monelle nuorelle vakuutusasioiden hoitaminen on vieraampaa, jolloin valmiiksi räätälöity ja edullinen vakuutuspaketti osoittautuu helpoksi valinnaksi vakuutuksia hankkiessa. Lähes kaikilla vakuutusyhtiöillä on oma nuorille suunnattu vakuutuskokonaisuus, jolloin on tarpeellista selvittää nuorten todelliset tarpeet, millä luodaan kilpailuetua muihin yrityksiin. Tämän tutkielman tarkoituksena on selvittää, minkälaisia kehittämistarpeita nuorille suunnattuun vakuutuspakettiin kohdistuu. Tätä lähestytään kolmen tavoitteen kautta, ensimmäisenä tavoitteena on rakentaa esiymmärrys siitä, minkälaisen kohderyhmän nuoret muodostavat vakuutusalalla. Tutkielman toisena tavoitteena on selvittää, miten nuoret suhtautuvat vakuuttamiseen ja minkälaisia hyötyjä siihen liitetään. Kolmannessa tavoitteessa syvennytään empiriasta saatujen tulosten perusteella siihen, kuinka nuoria vakuutusasiakkaita voidaan ryhmitellä hyötyperusteisesti. Tutkimusote on kvantitatiivinen ja tutkimus toteutettiin surveynä. Kohdeyrityksen asiakkaille lähetettiin sähköinen verkkokysely, ja vastauksia saatiin yhteensä 499. Tulokset analysoitiin IBM SPSS 21 –järjestelmää käyttäen. Tutkimuksen perusteella nuoria voi pitää tiedostavina vakuuttajina, ja he pitävät vakuutuksia tärkeinä. Nuorille suunnattua vakuutuspakettia pidetään tarpeellisena, mutta se ei välttämättä ole tarpeeksi kattava ja joustava vastaamaan erilaisia tarpeita, sillä nuorisoetujen ulkopuolelle jää osa tarpeellisista ja tärkeänä pidetyistä vakuutuksista. Vakuuttamiseen liitettävät hyödyt nuorilla kohdistuvat tutkimuksen perusteella tunnetekijöihin ja minään, palveluun ja tuotteisiin, kokemuksellisuuteen ja tekemiseen sekä taloudellisuuteen. Nuoret voidaan ryhmitellä koettujen hyötyjen perusteella laatutietoisiin, käytännöllisiin ja hintatietoisiin.
Keywords: Nuoriso; vakuutus; asiakasarvo; asiakashyödyt; asiakastarpeet; fi=Markkinointi|en=Marketing|; fi=Markkinoinnin johtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Marketing Management|