Uusasiakashankinta digitaalisessa ympäristössä asiakasohjelmia hyödyntäen : Case Golfpiste Plus - Jyrkkä, Laura (My University, 2026)
Digitaalisten kanavien kehittyminen ja kuluttajakäyttäytymiseen kohdistuneet muutokset ovat lisänneet tarvetta tehokkaille ja asiakaslähtöisille markkinointikeinoille, joiden avulla yritykset tavoittavat ja hankkivat uusia asiakkaita. Uusi digitaalisen kuluttajakäyttätymisen aalto tuo mukanaan laajasti uusia mahdollisuuksia markkinoinnin uudistamiseksi. Digitaaliset alustat, kuten sosiaalinen media, toimii tärkeänä vuorovaikutuskanavana ja rajapintana asiakaslähtöisessä markkinoinnissa, mahdollistaen personoidun asiakaskokemuksen. Perinteisesti asiakasohjelmia on käytetty jo olemassa olevien asiakassuhteiden ylläpitoon ja asiakasuskollisuuden vahvistamiseen, mutta niiden rooli on laajentunut uusasiakashankinnan tukemiseen erityisesti digitaalisissa ympäristöissä. Asiakasohjelmia voidaan hyödyntää osana digitaalista markkinointia, kun tavoitteena on vahvistaa asiakkaan ja yrityksen välistä vuorovaikutussuhdetta. Z-sukupolvi tuo mukanaan kuluttajakäyttäytymisen laajan uudistuksen, jonka myötä yritysten on muokattava markkinointistrategioitaan. Asiakas arvostaa nykyään entistä enemmän henkilökohtaista kokemusta, joka tuntuu helposti lähestyttävältä ja samaistuttavalta.
Keywords: markkinointi; digitaalinen markkinointi; asiakkaat; asiakkuus; sosiaalinen media; yritykset; kuluttajakäyttäytyminen; digitalisaatio; asiakkuudenhallinta; kuluttajat; fi=Digitaalinen markkinointi|en=Digital Marketing|; fi=Kauppatieteiden kandidaattiohjelma|en=Bachelor Programme in Business Studies|