Case study: Navigating dual roles : Balancing supervisory and expert responsibilities in knowledge-based organizations - Kuusisto, Annamari (My University, 2025)
Nykyisessä monimuotoisessa ja dynaamisessa työympäristössä asiantuntijaorganisaatioissa esihenkilöt kohtaavat kilpailevia vaatimuksia yhdistäessään asiantuntija- ja johtamisvastuunsa. Erityisesti asiantuntijaroolissa toimivat esihenkilöt tasapainoilevat usein eri roolien välillä, mikä voi vaikeutua, jos niiden rajat ovat epäselvät tai tehtävät menevät päällekkäin. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan tekijöitä, jotka tukevat tai haastavat esihenkilöiden kykyä tasapainottaa asiantuntija- ja esihenkilörooleja. Tutkimus perustuu laadulliseen tutkimusotteeseen ja teoreettisena viitekehyksenä on rooliteoria, joka käsittelee roolien muodostumista ja niiden vaikutuksia yksilön kokemuksiin. Viitekehyksen keskeisiä käsitteitä ovat rooli, persoonallisuus, rooliristiriita, roolin epäselvyys ja roolin ylikuormitus. Empiirinen osuus toteutettiin puolistrukturoitujen haastattelujen avulla Case-organisaatiossa, jossa esihenkilöt kertoivat omia kokemuksiaan asiantuntija- ja johtamisvastuiden yhdistämisestä. Tutkimustulokset osoittavat, että roolien joustavuus, aiempi asiantuntijakokemus, itseohjautuvat tiimit ja tukiverkostot ovat keskeisiä tekijöitä, jotka tukevat roolien yhdistämistä. Lisäksi persoonallisuuspiirteet, kuten joustavuus ja sosiaaliset taidot, sekä tietyt henkilökohtaiset taidot, kuten priorisointi ja delegointi, helpottavat tasapainon löytämistä. Haasteet puolestaan liittyvät ajanhallintaan, työkuorman vaihteluihin, palautteen puutteeseen ja resurssien niukkuuteen. Myös rooliristiriidat ja delegointiin liittyvät haasteet nousevat esiin roolien tasapainottamisessa. Tutkimuksen johtopäätöksenä voidaan todeta, että esihenkilöiden roolien yhdistämisen onnistuminen edellyttää organisaatioilta tukea ajanhallinnan, palautekulttuurin ja resurssienhallinnan alueilla. Esihenkilöiden ja asiantuntijoiden roolien selkeä erottelu voi joissain tapauksissa parantaa työhyvinvointia ja tehokkuutta, mutta toisaalta monet esihenkilöt arvostavat myös roolien joustavuutta. Mahdollisuus määritellä työtehtäviensä laajuus omien taitojen ja toimintaympäristön vaatimusten mukaan voi auttaa vastaamaan työn dynaamisiin tarpeisiin sekä edistää työtyytyväisyyttä ja suorituskykyä. Tulokset tarjoavat arvokasta tietoa organisaatioille, jotka haluavat kehittää
Keywords: roolit; esihenkilöt; organisaatiot; fi=Julkisjohtaminen|en=Public Management|; fi=Hallintotieteiden maisteriohjelma|en=Master's Programme in Administrative Sciences|