Videoiden hyödyntäminen yrityksen Instagram-markkinoinnissa: Case Askartelukulma Matikainen Oy - Matikainen, Hanna-Kaisa Elisa (My University, 2023)
Digitalisaation johdosta älypuhelimien käyttö ja sosiaalinen media on lisääntynyt merkittävästi viime vuosikymmenen aikana kuluttajien keskuudessa. Sosiaalinen media on nykypäivänä vahvasti läsnä kuluttajien jokapäiväisessä elämässä, mikä otettava huomioon myös yrityksen markkinoinnissa, brändissä ja näiden kehityksen suunnittelussa. Viime vuosina videoiden hyödyntäminen sosiaalisessa mediassa on yleistynyt merkittävästi, ja niitä voidaan hyödyntää myös yrityksen näkökulmasta monipuolisesti tavoittamaan potentiaalisia kohderyhmiä. Tämän tutkimuksen tavoitteena on pyrkiä tuottamaan tietoa videoiden hyödyntämisessä yrityksen sosiaalisen median markkinoinnissa. Tutkimuksen päätavoitteena on pyrkiä kehittämään toimeksiantajan sosiaalisen median markkinointia Instagramissa videoiden avulla PDCA-kehityssykliä hyödyntäen sekä tuottaa Case-yrityksen markkinointitiimille selkeä toimintamalli videoiden tuottamiseen sekä toteuttamiseen sosiaaliseen mediaan. Lisäksi tutkimuksen tavoitteena on tuottaa tietoa siitä, mitä ominaisuuksia videoiden tuottamisessa sosiaaliseen mediaan tulee ottaa huomioon sekä miten videoiden katselukertoja voitaisiin edistää, jotta niistä saataisiin parhain hyöty yritykselle brändin tunnettuuden kasvattamisen näkökulmasta. Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena. Laadullinen tutkimusote tuki tutkielman tavoitetta ymmärtää syvällisesti sosiaalisen median markkinoinnin kontekstissa esiintyviä subjektiivisia kokemuksia ja näkökulmia. Tutkimus toteutettiin toimintatutkimuksena, sillä tutkittavan ilmiön lähestymistapa on käytännönläheinen ja tutkimuksen tarkoituksena on tuottaa yritykselle konkreettinen malli sosiaalisen median lyhytvideoiden tuottamiseen sekä niiden hyödyntämiseen yrityksen markkinoinnissa. Tutkimusaineisto kerättiin havainnoinnin avulla, jolloin saatiin muodostettua kokonaisvaltainen käsitys tutkittavasta aiheesta. Tutkimuksessa toteutetussa kehitysprosessissa saatiin kehitettyä merkittävästi Case-yrityksen sosiaalisen median markkinointia Instagramissa videoiden avulla yrityksen tavoitteiden mukaisesti. Tutkimuksessa kehitettiin konkreettinen toimintamalli yritykselle videoiden tuottamista varten hyödyntäen PDCA-kehityssykliä ja kehitettyä toimintamallia hyödynnettiin tutkimuksen markkinoinnin kehitysprosessissa. Tutkimuksen avulla havaittiin, että videoiden avulla sosiaalisessa mediassa pystytään kasvattamaan kuluttajien sitoutumista brändiin ja kasvattamaan brändin tunnettuutta. Lisäksi tutkimuksessa havaittiin, että maksetun mainonnan ja vaikuttajayhteistyön avulla pystytään kasvattamaan entisestään yrityksen tai brändin tunnettuutta sekä videoiden katselumääriä Instagramissa.
Keywords: sosiaalinen media; markkinointi; brändit; digitaalinen markkinointi; video; mainonta; markkinointiviestintä; digitalisaatio; Instagram; fi=Markkinointi|en=Marketing|; fi=Markkinoinnin johtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Marketing Management|