Vuokratyöntekijä työyhteisössä - Mäkipelkola, Jutta (My University, 2005)
Tämän laadullisen tutkimuksen tarkoituksena oli erityisesti kuvata, tulkita ja ymmärtää vuokratyöläisyyttä työyhteisössä. Tässä tutkimuksessa etsittiin vastausta tutkimuksen pääongelmaan, miten vuokratyösuhde vaikuttaa työyhteisöön liittymiseen ja kiinnittymiseen, neljän eri alaongelman avulla: miten yritykset perustelevat vuokratyövoiman käyttöä, ja esiintyykö yrityksissä selviä käytäntöjä, joissa vuokratyöntekijän asema poikkeaa vakituisen työntekijän asemasta, miten vuokratyöläisyys vaikuttaa työyhteisön vakituisten työntekijöiden ja esimiesten päivittäiseen toimintaan työyhteisössä, miten työyhteisön vakituiset työntekijät kokevat vuokratyöntekijöiden käytön omassa työyhteisössään ja miten työsuhteen laatu heijastuu vuokratyöntekijän omaan olemiseen ja käyttäytymiseen sekä työpaikalla että muussa elämässä. Tutkimuksen pääongelmaa tuettiin erityisesti sosiaalistumisteorioiden avulla. Tutkimusaineiston hankinta suoritettiin neljässä tutkimukseen osallistuneessa case-yrityksessä, joista jokaisesta haastateltiin henkilöstöjohtaja, esimies, vähintään yksi vakituinen työntekijä ja vähintään yksi vuokratyöntekijä. Tutkimushaastattelut toteutettiin teemahaastattelujen periaatteita noudattaen. Aineiston analyysi suoritettiin usean luku-, ja jäsennyskierroksen kautta, ja siinä hyödynnettiin laadullisen aineiston analyysiohjelmaa Nvivoa. Analyysissa muodostui haastatteluteemojen pohjalta merkityskokonaisuuksia, joita arvioitiin tutkimuksen synteesivaiheessa suhteessa tutkimuksen pääongelmaan. Tutkimuksen tuloksista ilmeni, että vuokratyöntekijöiden liittymiseen ja kiinnittymiseen työyhteisöön vaikutti erityisesti vuokratyöntekijöiden epätasa-arvoinen asema muun muassa palkan ja työsuhde-etujen osalta työyhteisön muihin jäseniin verrattuna. Työsuhteen laatu ei sinänsä vaikuttanut vuokratyöntekijän työnkuvaan, vaan enemmänkin se vaikutti työyhteisössä vallitseviin ihmissuhteisiin. Vuokratyöntekijät olivat usein epävarmoja omasta pätevyydestään ja muiden hyväksynnästä työyhteisössä: he kokivat joutuvansa yrittämään enemmän kuin muut todistaakseen osaamisensa. Vallitsevien ihmissuhteiden lisäksi vuokratyöntekijöiden kiinnittymiseen työyhteisöön vaikutti epävarmuus työsuhteen jatkuvuudesta. Epävarmuus hankaloitti erityisesti vuokratyöntekijän yksityiselämän- ja talouden suunnittelua. Työyhteisön vakituiset työntekijät kokivat jossain määrin oman työpaikkansa uhatuksi, kun yrityksessä oli aloitettu ulkopuolisen työvoiman käyttö.
Keywords: Vuokratyö; työyhteisö; sosiaalistuminen; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|